Nova era u Humskoj: JSD Partizan menja ime?

U klubovima i crno-beloj javnosti se već duži niz godina razgovara na ovu temu

16.05.2024. 19:38
  • Podeli:
ostoja mijailović, 27 april 2024 - foto Antonio Ahel ATAImages (1)-66449bd1a30c0.webp Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Jugoslovensko sportsko društvo Partizan prihvatilo je danas predlog da se formira radno telo koje će organizovati javnu raspravu za promenu imena sportskog društva.

Danas je na stadionu Partizana u prostorijama Sportskog društva održana redovna skupština JSD Partizan. U radu skupštine učestovao je 21 od 24 punopravna kluba-člana JSD Partizan, a samom sednicom je predsedavao Ostoja Mijailović, predsednik Društva.

"Pod tačkom razno prihvaćen je predlog UO Društva da se formira radno telo koje će u narednom periodu organizovati javnu raspravu vezanu za promenu imena Jugoslovenskog sportskog društva 'Partizan'", navodi se u saopštenju JSD Partizan.

Dodaje se da u se u klubovima i crno-beloj javnosti već duži niz godina razgovara na ovu temu i tom prilikom iznose različita mišljenja, kao i da se stiče  utisak da se u javnosti u pojedinim prilikama ime JSD Partizan zloupotrebljava i omalovažava, čime se nanosi šteta Društvu i njegovim članovima. 

"Stoga javna rasprava ima za cilj da se celokupna crno-bela javnost ‒ i niko drugi ‒ odredi prema ovom pitanju, te da odluku o tome donesu svi navijači Partizana na osnovu demokratskog procesa, u kome će svako imati pravo da argumentovano zastupa svoj stav. Javnosti je posebno važno naglasiti da je razgovor u okviru klubova o ovom pitanju prisutan već duži period, ali, s obzirom da je reč o odluci od velike važnosti, postoji opšta saglasnost da je u proces odlučivanja potrebno uključiti sve partizanovce pre donošenja bilo kakvog dalekosežnijeg rešenja", stoji u saopštenju JSD Partizan.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()