Ponovo okončala san ruske senzacije: Sabalenka u polufinalu Mastersa u Madridu

Osvajačica Australijan Opena je za 80 minuta nadigrala 17-godišnju Miru Andreevu rezultatom 6:1, 6:4

01.05.2024. 22:00
  • Podeli:
sabalenka-663299ea0591c.webp Foto: AP Photo/Manu Fernandez

Beloruska teniserka Arina Sabalenka plasirala se u polufinale Mastersa u Madridu.

Osvajačica Australijan Opena je za 80 minuta nadigrala 17-godišnju Miru Andreevu rezultatom 6:1, 6:4.

Za Ruskinju je ovo bilo prvo četvrtfinale na Mastersima 1000 i sigurno najava velike karijere, ali je Sabalenka u ovom trenutku daleko bolja igračica.

Dva brejka u prvom i jedan u drugom bili su joj dovoljni da prođe dalje, uprkos ne preterano blistavom izdanju.

Sabalenka je drugu godinu uzastopno zaustavila Andreevu u Madridu, za 10. uzastopnu pobedu u španskoj prestonici i treće finale.

Rivalka Sabalenke u polufinalu će biti Elena Ribakina, koja se na magičan način vratila i preokretom stigla do pobede protiv Julije Putniceve.

Ukoliko želi da zadrži drugo mesto na WTA listi narednog ponedeljka, Sabalenka će morati da prođe Kazahstanku.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()