'Bio je najtiši, a najviše pomogao': Otac ubijene Angeline u Ribnikaru otkrio Šapićev gest i zahvalio mu

Milosrđe i dobročinstvo se čine u tišini, a oni koji se busaju i pričaju puno, retko se od njih nešto dobije, kaže Aćimović

19.05.2024. 11:47
  • Podeli:
andjelko sapic-6649ca13e9118.webp Foto: UNA

Anđelko Aćimović, otac Angeline Aćimović, koja je ubijena u OŠ "Vladislav Ribnikar", govorio je na televiziji K1 o pomoći i podršci koju su porodice ubijene dece dobijale posle tragedije. Anđelko je posebno naglasio da postoji čovek koji se nikada nije eksponirao, ali je najviše pomogao, a to je, kako je rekao, gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

"Gradonačelnik Šapić je mirno, tiho, došao kod svake porodice, ponudio pomoć, platio je sve troškove oko sahrana, svakoj porodici je pomogao finansijski... I sada, pre isteka jedne godine, ponovo je pružio finansijsku pomoć svima, ovog puta i ljudima iz druge opštine, jer Mladenovac pripada Beogradu, a Malo Orašje Smederevu, i to je gest koji zaslužuje svako poštovanje, ali taj čovek nigde reč nije rekao o tome", kazao je Anđelko Aćimović.

On je dodao da se "dobri ljudi ne čuju, a onaj ko ima zlu nameru da u svačemu i svakome nađe lošu stranu i loše osobine, oni su obično glasniji".

Podsetimo, godišnjica ubistva devetoro učenika i čuvara škole Ribnikara obeležena je na više lokacija u Beogradu, u okviru programa "Buđenje", pa je u prostoru kod spomenika Desanki Maksimović na Tašmajdanu bio organizovan forum u okviru kojeg su građani razgovarali sa predstavnicima Multidisciplinarnog tima o pitanjima koja se tiču uzroka i posledica masovnih ubistava koja su se dogodila 3. maja prošle godine u Ribnikaru i 4. maja prošle godine u selima Dubona i Malo Orašje.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()