Spojena pruga od Novog Sada do Subotice: U septembru probne vožnje

Dužina trase pruge od vojvođanske prestonice do mađarske granice je 108 kilometara, a vrednost radova je milijardu i 160 miliona dolara

25.04.2024. 18:12
  • Podeli:
pruga novi sad subotica instagram@milosvucevic-662a807ac4fc8.webp Foto: Instagram@milosvucevic

U Bačkoj Topoli je spojen poslednji deo koloseka na pruzi Novi Sad - Subotica, čime je završeno postavljanje novih šina na glavnoj deonici.

Događaju su prisustvovali ministri Miloš Vučević i Goran Vesić, ambasador Kine u Srbiji Li Ming i zamenik generalnog direktora kompanije „Čajna stejt Reilvej Grup“ Vang Tong Džun, prenosi RTS.

Dužina trase pruge od vojvođanske prestonice do mađarske granice je 108 kilometara, a vrednost radova je milijardu i 160 miliona dolara.

Kineski konzorcijum koji izvodi ovaj kapitalni projekat već testira prugu na brzine od 200 kilometara na čas na deonici od Novog Sada do Vrbasa, a očekuje se da će polovinom septembra početi probne vožnje od Novog Sada do Subotice.

Redovne vožnje brzim vozom od Beograda do Subotice koje treba da traju 75 minuta, očekuju se u decembru ove godine.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()