Lajčak: Predstavio sam novi kompromis za pitanje dinara

"Biću domaćin novog sastanka nakon što dobijem konstruktivne komentare'', napisao je Lajčak na svom nalogu na mreži Iks.

25.04.2024. 21:37
  • Podeli:
brisel lajčak petković bisljimi-6601aa2a31817.webp Foto: X/@MiroslavLajcak

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je danas da na današnjem sastanku o pitanju upotrebe dinara na KiM nije bilo dovoljno prostora da sve strane objasne svoje stavove.

''Sastanak je završen nakon što sam predstavio kopmromisni dokument u nastojanju da se premoste razlike. Biću domaćin novog sastanka nakon što dobijem konstruktivne komentare'', napisao je Lajčak na svom nalogu na mreži Iks.

Direktor kancelarije za Kim Petar Petković ranije danas je izjavio da je Beograd tokom današnjeg sastanka u Briselu izneo predloge za pronalaženje rešenja, ali i istakao da Priština ne želi rešenje.

"Teški i napeti su bili razgovori, ali su bili direktni što je dobro. I ja i eksperti smo imali priliku da iznesemo naše predloge o idejama EU i da rešimo pitanje dinara jer je Kurti tom odlukom ugrozio opstanak srpskog naroda. To mora hitno da se rešava, u pitanju je postojanje Srba", rekao je Petković.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()