HDZ i Domovinski pokret postigli saglasnost: Hrvatska dobija krajnje desnu vladu

Nakon što stranke potvrde dogovor pristupiće se prikupljanju potpisa da mandat bude aktuelni premijer Plenović, preneli su hrvatski mediji

08.05.2024. 14:17
  • Podeli:
plenković penava davor javorović pixsell-663b6cdf2f779.webp Foto: Davor Javorović Pixsell

Hrvatska demokratska zajednica Andreja Plenkovića i Domovinski pokret Ivana Penave postigli su danas saglasnost o formiranju nove parlamentarne većine i o strukturi buduće vlade.

O predlogu postignuto dogovora biće najpre upoznata stranačka tela tokom današnjeg dana, a potom će biti obaveštena i javnost.

Nakon što stranke potvrde dogovor pristupiće se prikupljanju potpisa da mandat bude aktuelni premijer Plenović, preneli su hrvatski mediji.

Parlamentarna većina i vlada biće formirani bez učešća Samostalne demokratske srpske stranke (SDS S), koja je u proteklih osam godina bila partner HDZ-a. Lider te stranke Milorad Pupovac tvrdi da su takvu odluku doneli sami bez bilo čijeg pritiska.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()