Sednica Saveta bezbednosti o BiH zakazana za danas

Vlada Republike Srpske ranije je dostavila SB UN Izveštaj o situaciji u BiH, s posebnim osvrtom na posledice koje bi imalo eventualno usvajanje rezolucije o Srebrenici

15.05.2024. 08:23
  • Podeli:
sednica saveta bezbednosti UN-6601d28fe94d3.webp Foto: TANJUG/ TANJUG VIDEO

Sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o situaciji u Bosni i Hercegovini zakazana je danas, sredu 15. maj, objavljeno je na sajtu UN.

Sednica će, kako je najavljeno, biti održana u prepodnevnim satima po lokalnom, odnosno popodnevnim satima po srednjeevropskom vremenu.

Prethodna, vanredna sednica o BiH, održana je 30. aprila, a zakazana je bila na zahtev predstavnika Rusije kako bi upozorili da je BiH na ivici oružanog sukoba, ali i zbog toga što je ambasador BiH pri Ujedinjenim nacijama Zlatko Lagumdžija bez saglasnosti pokrenuo priču o rezoluciji o Srebrenici.

Vlada Republike Srpske ranije je dostavila SB UN Izveštaj o situaciji u BiH, s posebnim osvrtom na posledice koje bi imalo eventualno usvajanje rezolucije o Srebrenici, koja je Generalnoj skupštini dostavljena bez saglasnosti sva tri konstitutivna naroda u BIH.  

Inače, redovne sednice SB UN o stanju u BiH održavaju se dva puta godišnje.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()