Spajić potvrdio: Crna Gora će glasati za rezoluciju o Srebrenici

Spajić je rekao da nema ništa protiv rezolucije

09.05.2024. 16:04
  • Podeli:
milojko spajić AP PhotoRisto Bozovic via Tanjug-6540a5da134d2.webp Foto: AP PhotoRisto Bozovic via Tanjuzg

Crna Gora će u Generalnoj skupštini UN glasati za rezoluciju o Srebrenici, potvrdio je danas premijer Milojko Spajić u Skupštini.

Spajić je to rekao u okviru "premijerskog sata" u odgovoru na pitanje lidera opozicione Bošnjačke stranke Ervina Ibrahimovića da li će Crna Gora podržati rezoluciju o Srebrenici.

Spajić je rekao da nema ništa protiv rezolucije.

"Zašto to govorim – mi smo se obavezali da ćemo voditi proevropsku politiku. Ja razumijem da je nekome u interesu da se digne tenzija sa Srbijom. Nama kao državi to nije interes. 40 i nešto posto turista koji dolaze u Crnu Goru su etnički Srbi. Ti ljudi će definitivno imati konsekvence. Vi ne brinete o turizmu", kazao je Spajić.

Dodaje da je Crna Gora nezavisna država i da ima svoju politiku ali da ima razumevanja za stav Srbije, samoproglašenog Kosova, BiH i Severne Makedonije.

"Želimo partnerske odnose a ne da se fajtamo sa njima. Ne želimo da stajemo na stranu bilo koga, ne želimo da izgleda da smo stali na stranu BiH protiv Srbije. Oni imaju svoje probleme, a ne želimo da ih svađamo. Mi želimo da spustimo tenzije", kazao je Spajić.

Cilj je, kazao je, da Crna Gora bude pomiritelj - Švajcarska Balkana, Singapur Evrope.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()