Baltimor: Prvi teretni brod prošao kroz novootovreni kanal od rušenja mosta

Bilo je potrebno praktično mesec dana da krene plovidba posle havarije

25.04.2024. 17:59
  • Podeli:
frensis skot ki bridž, most u baltimoru, baltimor, teretni kontejnerski brod dali, 27 mart 2024 - foto Reuters (5)-6604027fb37f1.webp Foto: Reuters

Prvi teretni brod prošao je danas kroz novootvoreni dubokovodni kanal u Baltimoru, a nalazio se  u luci otkako se most Frensis Skot Ki srušio pre četiri nedelje.

"Balsa 94, brod za rasuti teret koji je plovio pod panamskom zastavom, prošao je u jutros kroz novi kanal od 10,7 metara, uputivši se ka Sent Džonsu u Kanadi, gde se očekuje da stigne ponedeljak, prenosi AP.

Brod je jedan od pet nasukanih plovila za koje se očekuje da će proći kroz novi privremeni kanal.

Most Frensis Skot Ki srušio se pred zoru 26. marta, u trenutku kada je osam ljudi radilo na sanaciji betona i popunjavanju rupa. 

Šest članova građevinske ekipe palo je u vodu i poginulo, dok su dvojica preživela, saopštili su zvaničnici.

Krivična istraga je odvojena od istrage koju je pokrenuo Nacionalni odbor za bezbednost saobraćaja kako bi utvrdio uzrok nesreće i procenio druge mere vezane za bezbednost.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()