Najnoviji detalji strave u Americi: Sedam osoba nestalo nakon rušenja mosta

Nakon rušenja mosta više vozila upalo je u reku Patapsko

26.03.2024. 09:43
  • Podeli:
baltimor most-66028a6dd3b79.webp Foto: AP Photo/Patrick Semansky

Najmanje sedam osoba vodi se kao nestalo kada se most "Frensis Skot Ki" u Baltimoru srušio rano jutros, pošto je u njega udario teretni brod.

Portparol vatrogasne stanice Baltimora Kevin Kartrajt izjavio je da je u toku potraga za najmanje sedam osoba za koje se veruje da su upale u vodu, kao i da je u toku "razvoj događaja sa masovnim žrtvama".

Teretni brod udario je u most, nakon čega se zapalio i potonuo. Tom prilikom više vozila upalo je u reku Patapsko.

Obim oštećenja na mostu, koji je izgrađen 1972. godine i dugačak oko tri kilometra, još nije poznata. 

Brod je udario u jedan od nosećih stubova mosta, zbog čega se njegova metalna konstrukcija srušila, a brod se zapalio i potonuo, prenosi Asošijeted pres.

"Sve trake su zatvorene u oba smera zbog incidenta na I-695 mosta 'Ki'. Saobraćaj se odvija zaobilaznim putem", saopštile su trasportne vlasti američke savezne države Merilend na platformi "Iks".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()