Završeni pregovori o primirju u Gazi bez dogovora

Izraelska delegacija vratila iz Kaira, a Izrael će nastaviti vojne operacije u Rafi i drugim delovima palestinske enklave prema planovima

09.05.2024. 19:03
  • Podeli:
Gaza anadolija-65faf0586ccfc.webp Foto: Anadolija

Poslednja runda pregovora o primirju u Pojasu Gaze je završena nakon što je Izrael posrednicima, uključujući SAD, Egipat i Katar, ukazao na rezerve koje Tel Aviv ima kada je u pitanju predlog Hamasa o taocima, rekao je izraelski zvaničnik za Rojters.

On je dodao da se izraelska delegacija vratila iz Kaira, a Izrael će nastaviti vojne operacije u Rafi i drugim delovima palestinske enklave prema planovima.

Pregovori su nastavljeni u Kairu u utorak, kada su se u egipatsku prestonicu vratile delegacije Hamasa i Izraela, nakon što je prethodna runda pregovora propala.

Rojters je preneo da se u egipatskoj prestonici nalazio i direktor CIA Vilijam Berns, koji je na mestu američkog posrednika zamenio državnog sekretara Entonija Blinkena.

Berns je, prema izveštajima, bio u Kairu i tokom prethodne runde pregovora.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()