Ni sneg ni sunce, stiže kiša u Srbiju: Vikend sa pljuskovima, ali i naredna sedmica

Sledeće sedmice promenljivo uz čestu pojavu kiše

03.03.2023. 07:44
  • Podeli:
saharska-kisa-anadolija.jpg Foto: Anadolija

U zemlji se očekuje oblačno vreme s kišom. Sneg će padati na visokim planinama. Jutarnja temperatura biće do šest stepeni, a najviša dnevna do deset.

Mestimično slaba kiša padaće u većem delu zemlje, ali su na jugu mogući kratkotrajni pljuskovi. Na visokim planinama padaće slab sneg.

Najniža temperatura biće od tri do šest stepeni, a najviša dnevna od sedam do deset stepeni.

Oblačno vreme, uz povremeno slabu kišu očekuje se i u prestonici. Najviša temperatura oko osam stepeni.

U subotu će na severu biti umereno oblačno, a u ostalim predelima oblačno, tek ponegde sa slabom kišom, dok se na jugu zemlje posle podne očekuju kratkotrajni pljuskovi. 

U nedelju promenljivo oblačno i malo hladnije, uz pojačanje severozapadnog vetra koji će u Vojvodini i na istoku povremeno biti i jak. 

Sledeće sedmice promenljivo uz čestu pojavu kiše i pojačan južni i jugozapadni vetar.

Glavni putevi prohodni

Najopterećeniji putni pravci prvog prioriteta održavanja su prohodni i na njima nema snega, saopštilo je jutros Javno preduzeće "Putevi Srbije".

Na državnim putevima drugog prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Kolubare i Kosova.

Na ostalim putnim pravcima trećeg prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice, Kolubare, Mačve, Novog Pazara i Užica. 

Zbog najavljenih niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima postoji mogućnost pojave mestimične poledice, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka, dodaje se u saopštenju.

"Putevi Srbije" napominju da su prilazi graničnim prelazima i zimskim turističkim centrima prohodni.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()