Zamena srpskih vozačkih dozvola na KiM od 10. maja do 9. avgusta

Zamena vozačkih dovzola trajaće tri meseca

08.05.2024. 20:40
  • Podeli:
vozac_vozaci_ilustracija_foto_pixabay-1664172870310.webp Foto: Pixabay

Privremene prištinske institucije saopštile su danas da će procedura zamena vozačkih dozvola koje su izdale nadležne institucije Republike Srbije za vozačke dozvole tzv. Kosova početi 10. maja i trajaće do 9. avgusta 2024. godine.

"Svi građani koji poseduju vozačku dozvolu izdatu od srpskih institucija mogu da se prijave za dobijanje zvanične vozačke dozvole (tzv.) Kosova preko elektronskog obrasca na sajtu https://patentshoferonline.rks-gov.net/ ili mogu da dođu lično u Centru za izdavanje dokumenata u svim opštinama na Kosovu",  navodi se u saopštenju prištinskih vlasti.

U saopštenju se kaže da građani koji lično dođu na šaltere Centara za izdavanje dokumenata moraju sa sobom imati ličnu kartu, originalnu vozačku dozvolu koju su izdali nadležni organi Republike Srbije, zdravstveno uverenje i licencu.

"Zdravstveno uverenje izdaju zdravstvene ustanove licencirane od strane ministarstva zdravlja, na celoj teritoriji (tzv.)Kosova", navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da sena zdravstvenog uverenja varira u zavisnosti od kategorije vozila za koje se poseduje vozačka dozvola i to: za kategoriju B/BE cena zdravstvenog uverenja je 20 evra, a za kategoriju C i kategoriju D cena zdravstvenog uverenja je 50 evra.

U saopštenju se dodaje da je potrebno poneti i dokaz o uplati takse koja iznosi 15 evra, a ako se podnosi zahtev za dodavanje kategorija potrebno je poneti i originalnu vozačku dozvolu izdatu od strane UNMIK ili RKS.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()