Brzo se sprema, a odlična je za tople dane: Recept za minestrone supu

Sadrži mnoštvo hranjivih sastojaka i veoma je zdrava

12.08.2023. 12:58
  • Podeli:
minestrone supa čorba ručak shutterstock_373153495-64d765d8ef439.webp Foto: Shutterstock

Ako do sada još niste, vreme je da se okušate u pripremi poznate italijanske supe i uživate u njenim bogatim ukusima. 

Minestrone supa ili u prevodu s italijanskog jezika "velika supa", bila je popularno jelo još u doba starih Rimljana. 

Današnja verzija recepture ove popularne supe razlikuje se gotovo u svim italijanskim regijama, jer baš svako ima svoj tajni sastojak.

Idealna je za svako godišnje doba i možete je prilagoditi svim sezonama, a sadrži mnoštvo hranjivih sastojaka i veoma je zdrava.

Sastojci:

  • 1 crni luk
  • 1 šargarepa
  • pola tikvice
  • pola celera
  • 1 šolja kuvanog paradajza
  • 1 litar povrtnog bujona
  • 1 šolja testenine
  • šolja pasulja iz konzerve
  • peršun, parmezan, so
  • ulje

Priprema:

Iseckajte povrće i na ulju prvo propržite luk, šargarepu, celer dok ne omekšaju. 

Dodajte iseckanu tikvicu, paradajiz, bujon, pasulj i testeninu. 

Kuvajte dok testenina ne bude gotova. 

Pred kraj stavite malo parmezana i posolite po ukusu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()