Još jedno 'čedo' italijanske kuhinje: Kaneloni sa pavlakom i pilećim mesom

Mnogi kažu da su bolji od lazanja

22.10.2023. 11:59
  • Podeli:
kaneloni shutterstock_257976365-6534f26b5e828.webp Foto: Shutterstock

Kaneloni su jedan od omiljenih specijaliteta iz italijanske kuhinje, a najviše podsećaju na lazanje. Mada, mnogi kažu da su i ukusniji od njih. 

Mi vam predstavljamo recept za kaneloni sa pavlakom i pilećim mesom.

Sastojci:

  • kaneloni - 12 komada
  • piletina - 750 grama
  • pavlaka za kuvanje - 450 mililitara
  • patlidžan - jedan komad
  • puter - 75 grama
  • brašno - 75 grama
  • pileća supa - 2,5 decilitra
  • belo vino - 1 decilitar
  • so - jedna mala kašika
  • biber - samo malo, sa prsta

Priprema:

Prvo na maslacu propržite brašno. Onda lepo posolite, pobiberite, sipajte pileći bujon, a dodajte i iseckani proprženu patlidžan i pavlaku za kuvanje. Posle toga mešajte dok se sve lepo ne sjedini.

Ringlu upalite ne na više od trojke i sve vreme mešajte dok se lepo ne zgusne.

Kada sklonite sa ringle, sipajte malo belog vina i dodajte iseckanu piletinu. Posle sve to lepo promešajte.

Tom smesom napunite kanelone i onda poređajte ih u već podmazan pleh. Posle ih prekrijte sosom i pospite dosta parmezana preko njih.

Kada ih ubacite u rernu prekrijte ih aluminijumskom folijom, nakon čega bi trebalo da ih pečete na 180 stepeni oko 40-45 minuta.

Posle toga skinite foliju da se malo zapeku i ostavite ih još 10-ak minuta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()