Priprema se jednostavno, u tiganju
Nema ništa lepše od domaćih lepinjica. Još kada su one punjene kačkavaljem, pa premazane maslinovim uljem i belim lukom...
Znamo da je i vama već krenula voda na usta, od same pomisli na mekano punjeno testo. Garantujemo da će brzo postati vaša omiljena večera, ali i jedan od onih recepata za koje će vas prijatelji odmah pitati.
Prave se jednostavno i peku u tiganju. Ostaje samo da isprobate sami naš recept za lepinje sa kačkavaljem iz tiganja.ž
Pomešati jogurt, prašak za pecivo, jaje, so i maslinovo ulje. Dodati brašno i umesiti testo. Oblikovati u jufku i ostaviti prekriveno krpom da se odmori 15 minuta.
Potom podeliti na osam jednakih delova, oblikovati u manje loptice, prekriti i ostaviti da se odmori još 15 minuta.
Svaku lopticu razvući rukama i staviti kačkavalj unutra, pa opet oblikovati u lopticu.
Onda je lepo rastanjiti oklagijom i peći na zagrejanom tiganju, na jačoj temperaturi. Kada je gotova premazati pripremljenim premazom od maslinovog ulja, belog luka i peršuna.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.