Ukusan i tako hrskav
Foto: PixabayPrvi mladi krompiri već su stigli na pijace i sada je pravo vreme za jednostavna i maštovita jela sa ukusom proleća.
Za ovaj recept biće vam potrebno:
1 kg mladog krompira
4 kašike maslinovog ulja
8 čenova belog luka
100 g slanine
30 g maslaca
so, biber, biljni začin
Priprema
Krompir operite, posušite i isecite na listiće debljine oko dva do tri milimetra. Stavite ih u činiju, poprskajte maslinovim uljem, dodajte začine i sitno iseckan beli luk i sve dobro promešajte. Vatrostalnu posudu dobro podmažite mašću pa ukrug, uz ivice posude redajte krompir, tako da svaki naredni kolut podvučete do pola ispod prethodnog. Počnite od većih kolutova, a manji će biti u centru posude. Kada završite sa slaganjem krompira, slaninu sitno iseckajte pa je zabodite između složenih listova krompira. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 35 minuta, a pred kraj pečenja posudu izvadite iz rerne, krompir poprskajte otopljenim maslacem pa je vratite u rernu da se dopeče, na najviše 10 munuta.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







