Večera koja će vas oduševiti: Pečeni mladi krompir sa slaninom

Ukusan i tako hrskav

03.06.2023. 19:59
  • Podeli:
krompir-63a952fc4b873.webp Foto: Pixabay

Prvi mladi krompiri već su stigli na pijace i sada je pravo vreme za jednostavna i maštovita jela sa ukusom proleća.

Za ovaj recept biće vam potrebno:

1 kg mladog krompira

4 kašike maslinovog ulja

8 čenova belog luka

100 g slanine

30 g maslaca

so, biber, biljni začin

Priprema

Krompir operite, posušite i isecite na listiće debljine oko dva do tri milimetra. Stavite ih u činiju, poprskajte maslinovim uljem, dodajte začine i sitno iseckan beli luk i sve dobro promešajte. Vatrostalnu posudu dobro podmažite mašću pa ukrug, uz ivice posude redajte krompir, tako da svaki naredni kolut podvučete do pola ispod prethodnog. Počnite od većih kolutova, a manji će biti u centru posude. Kada završite sa slaganjem krompira, slaninu sitno iseckajte pa je zabodite između složenih listova krompira. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 35 minuta, a pred kraj pečenja posudu izvadite iz rerne, krompir poprskajte otopljenim maslacem pa je vratite u rernu da se dopeče, na najviše 10 munuta.

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()