Cena nafte najniža u poslednjih devet meseci, dolar premašio rekord

Dolar je danas dosegao najveću vrednost u poslednjih 20 godina

26.09.2022. 17:41
  • Podeli:
burza-pixabay.jpg

Cene nafte pale su danas na najniži nivo u prethodnih devet meseci, a potom su se delimično oporavile, dok strah od recesije i jak dolar i dalje vrše pritisak na tržište.

Barel "brent" nafte za novembar pojeftinio je za 37 centi i u jednom trenutku koštao 84,51 dolara, što je bilo najmanje od 14. januara. 

Kasnije se cena oporavila na 85,78 dolara.

Cena barela sirove nafte u SAD tokom dana je bila 77,21 dolara, a potom je porasla na 78,51 dolara.

U petak su obe cene završile dan padom za oko pet odsto.

Dolar je danas dostigao najveću vrednost prema ostalim velikim valutama u posednjih 20 godina. 

Snažan dolar poskupljuje naftu za kupce iz zemalja koje koriste druge valute, pa to obara potražnju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()