Čovek koji je predvideo pad tržišta nekretnina ima loše vesti: Tvrdi da će desiti krah na Volstritu

Po njegovim čuvenim predviđanjima snimljen je i film

16.08.2023. 09:06
  • Podeli:
recesija_berza_ilustracija_foto_Pixabay-1664443986898.webp Foto: Pixabay

Majkl Beri, američki investitor, predvideo je 2008. godine epski pad tržišta nekretnina, a sada je uložio 1,6 milijardi dolara u opkladu da će se desiti krah na Volstritu.

Majkl Beri se kladio protiv S&P 500 i Nasdak 100, navodi se u podacima Komisije za berzu, prenosi Si-En-En.

Sredinom 2000-ih, Beri je postao poznat po tome što se kladio na tržište nekretnina i dobro je profitirao od krize drugorazrednih kredita i kolapsa brojnih velikih finansijskih entiteta 2008. godine.

Čitav događaj je opisao Majkl Luis u bestseleru "Big šort" koji je kasnije adaptiran u film u kojem je Berija igrao Kristijan Bejl.

U finansijskim krugovima, predviđanja Majkla Berija često privlače više pažnje nego njegove optimistične opklade.

Iako jedna velika isplata ne garantuje buduće prinose, Beri ima jaku investicionu evidenciju.

Trgovci nakon investicija koje je otkrio Sajon u poslednje tri godine ostvarili bi godišnji prinos od 56 odsto, prema analizi kompanije Šur dividend. Tokom istog perioda, S&P 500 je imao godišnji prinos od oko 12 odsto.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()