Da li je dogovor na pomolu: Nemačke mašinovođe prekidaju štrajk ranije nego što je planirano

Četvrti štrajk mašinovođa počeo je prošle srede i trebalo je da traje do ponedeljka uveče

27.01.2024. 17:54
  • Podeli:
završen trodnevni štrajk nemačkih mašinovođa, železnička stanica u berlinu, tabla sa obaveštenjima - 12 jan 2024 - profimedia 1-65a19e30ee30d.webp Foto: Profimedia

Mašinovođe nemačkog sindikata GDL prekinuće štrajk ranije od planiranog, jer će se pregovori sa železnicom Dojče Ban nastaviti, navele su danas obe strane.

Četvrti štrajk mašinovođa počeo je u sredu u 2.00, zbog nesuglasica oko plate i radnih sati i trebalo je da traje do ponedeljka uveče.

Iz sindikata su, međutim, naveli da će okončati štrajk u teretnom saobraćaju u nedelju u 18.00, a putnički u ponedeljak u 2.00, naveo je Rojters.

"Pregovori su najzad ponovo aktuelni", rekao je direktor ljudskih resorsa Dojče Bana Martin Ziler, dodajući da putnici sada mogu bezbedno da planiraju putovanja, a da zaposleni mogu da očekuju povećanje plata.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()