Dvocifren rast penzija do kraja godine, 'a i plate će takođe da rastu'

To će biti tako osim ukoliko Srbija ne bude suočena sa nekim većim problemima, a ti problemi mogu biti samo politički, poručio je predsednik Srbije

09.03.2023. 22:03
  • Podeli:
penzioneri, stari ljudi Pixabay-63eb67d942f97.webp Foto: Pixabay

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je najavio da će u junu biti napravljen presek i da će do do kraja godine uslediti novo povećanje penzija, koje će biti dvocifreno.

Gostujući na TV Hepi, Vučić je najavio da će penzije biti povećene u oktobru, novembru ili decembru.

"Penzioneri će biti zadovoljni, a i plate će takođe da rastu", rekao je Vučić. Napomenuo je da će to biti tako osim ukoliko, kako je rekao, Srbija ne bude suočena sa nekim većim problemima, a ti problemi mogu biti samo politički.

"To su dva problema, jedno je tzv. Kosovo, drugo je odnos prema ukrajinskom ratu. Nije lako izdržati tu poziciju i da ne bih kukao to je naš izbor, mi moramo da se borimo", naveo je Vučić.

Istakao je da je stav Srbije i njegov lični od početka da Ruskoj Federaciji ne uvodimo sankcije, a za to se, kaže, nekada plaća cena.

Za Srbiju je, ističe, najvažnije, da imamo ozbiljnu politiku, politiku kakvu jedna država mora da vodi i u toj politici nema mesta za bilo kakve ludosti.

Srbija je, istakao je predsednik, u svemu prva u regionu i po rastu, po stopi javnog duga, a i stanje u budžetu nam je dobro.

"Sve to smo uspeli da uradimo zahvaljujući ozbiljnoj politici", rekao je Vučić i kao primer naveo Bosnu i Hercegovinu, koja je u decembru prošle godine bila ispred nas po prosečnoj plati za 60 evra, a danas imaju nižu prosečnu platu od Srbije za 110 evra.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()