EBRD odobrila kreditnu liniju za podršku malim i srednjim preduzećima u Srbiji

Vrednost kredita je 15 miliona evra

18.10.2022. 13:45
  • Podeli:
EBRD_Logo_Reuters.jpg Foto: Reuters

Evropska banka za obnovu i razvoj odobrila je kredit od 15 miliona evra za podršku malim i srednjim preduzećima u Srbiji.

Kreditna linija je odobrena Erste banci u cilju pomoći malim i srednjim preduzećima da unaprede i podstaknu razvoj svog poslovanja nakon pandemije kovida 19, navedeno je u saopštenju.

Nova sredstva namenjena su finansiranju investicija malih i srednjih preduzeća u održive i zelene tehnologije

Mala i srednja preduzeća će, takođe, imati pristup grantovima u visini do 15 procenata iznosa kredita.

Program će, takođe, pomoći širenju zelene ekonomije promovisanjem ulaganja u unapređenje energetske efikasnosti. 

Oko 70 procenata sredstava programa biće izdvojeno za ulaganja u tehnologije koje štede energiju i zelene tehnologije, dok će ostatak podržati ulaganja u automatizaciju, povećanje produktivnosti, kvalitet i bezbednost proizvoda.

EBRD je do sada uložila više od 7,5 milijardi evra u Srbiji.

Njen fokus u Srbiji je na razvoju privatnog sektora, unapređenju javnih komunalnih usluga i olakšavanju tranzicije zemlje ka zelenoj ekonomiji.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()