Kompanija Amazon otpušta 10.000 radnika

Nakon što su Tviter i Meta počele sa velikim otpuštanjima, sada im se pridružio i Amazon

15.11.2022. 12:46
  • Podeli:
Amazon Reuters.jpg Foto: Reuters

U svom najvećem smanjenu broja zaposlenih do sada, kompanija Amazon će, prema navodima Rojtersa, od ove nedelje početi sa otpuštanjem oko 10.000 zaposlenih na korporativnim i tehnološkim pozicijama.

To će značiti da će ukupno oko tri odosto zaposlenih ostati bez posla, a otkazi će se deliti zavisno o prioriteta za firmu.

Kompanija Džefa Bezosa planira da eliminiše poslove u organizacija uređaja odnosno u delu proizvodnje "Alekse", gadžea i kamera za kućnu bezbednost sa "voice control" tehnologijom ali i u odeljenjima za ljudske resurse i maloprodaju, naveo je izvor iz kompanije za Njujork tajms.

Amazonova jedinica za uređaje poslednjih godina je zabeležila godišnji operativni gubitak od više od pet milijardi dolara, objavio je Volstrit džornal prošle nedelje.

Same akcije kompanije ove godine su izgubile više od 40 odsto vrednosti.

Akcije Amazona su ove godine izgubile više od 40 odsto vrednosti. U ponedeljak popodne pale su za 1,1 odsto na 99,67 dolara u ponedeljak popodne.

Vest dolazi nakon što je osnivač Amazona Džef Bezos rekao je da planira da pokloni većinu svog bogatstva od 124 milijarde dolara do kraja života.

 

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()