Mali odgovorio na pitanja o isplati nove pomoći države: Ovo će obradovati grupu osnovaca

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali oglasio se na TikToku i odgovorio na najčešće postavljena pitanja o novoj pomoći države

29.11.2023. 17:55
  • Podeli:
Siniša Mali Tanjug Zoran Žestić-64de12ab3ec5b.webp Foto: Tanjug/ZORAN ŽESTIĆ

Nova pomoć države predviđa da će svaki srednjoškolac dobiti po 10.000 dinara. Ministar finansija odgovarao je na pitanja o isplati nove pomoći države.

Ovo su odgovori na najčešće postavljena pitanja o isplati 10.000 dinara za srednjoškolce:

1. Šta ako roditelj nema nigde račun?

Treba da otvori račun jer se isplata ne može vršiti u gotovini.

2. Da li dobijaju i učenici privatnih škola?

Da.

3. Ljubovija i Mali Zvornik imaju puno dece sa njihove teritorije ali koji pogađaju srednju školu u Bratuncu, Zvorniku, Bijeljini. Da li oni imaju pravo na 10.000?

Predviđeno je da se isplata vrši preko jedinica lokalne samouprave za učenike srednjih škola na njihovoj teritoriji. Dakle, obuhvaćene su isključivo srednje škole u sistemu obrazovanja i vaspitanja na teritoriji Republike Srbije.

@mali.sinisa Odgovori na najčešće postavljena pitanja o isplati 10.000 dinara za srednjoškolce. 😄 #srednjaskola #10000 #srednjoskolci #odgovori #Srbija #sinisamali ♬ original sound - Siniša Mali

4. Da li u ovo ulaze i deca koja idu vanredno u srednju školu?

Da, novčana pomoć pripada svim učenicima srednjih škola, kako redovnim, tako i vanrednim.

5. Prvi razred muzičke srednje škole, ali osmi u osnovnoj, da li dobija?

Da.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()