Momirović: Akcija "Najbolja cena" smanjiće inflaciju na nivo ispod četiri odsto

Akcija "Najbolja cena" će učestvovati u obaranju inflacije za 0,3 procentna poena

23.09.2024. 13:04
  • Podeli:
Tan2024-09-1817273889_0 najbolja cena foto nenad mihajlović-66f14b0ec0d70.webp Foto: Tanjug/Nenad Mihajlović

Ministar trgovine Tomislav Momirović izjavio je danas da će zahvaljujući akciji "Najbolja cena" inflacija u zemlji biti spuštena ispod četiri odsto.

Na septembarskom zasedanju Saveta za koordinaciju aktivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda iznete se procene NBS i očekivanja  Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine da će inflacija pasti ispod četiri odsto zahvaljujući akciji "Najbolja cena", saopštilo je ministarstvo.

Kako je navedeno, akcija "Najbolja cena" će učestvovati u obaranju inflacije za 0,3 procentna poena.

Ministar trgovine Momirović rekao je da je cilj akcije "Najbolja cena" da se u periodu viših stopa inflacije koja je posledica rata na istoku Evrope i pokidanih lanaca vrednosti zbog geostrateških rizika, građanima omogući pristupačna kupovina najvažnijih životnih namirnica. 

"Veoma sam srećan što se akcija sprovodi uz maksimalnu podršku trgovaca i svih ostalih učesnika u lancu snabdevanja", naveo je Momirović.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()