Nova pomoć od države mladima: Prva plata sada veća

Projekat "Moja prva plata" kreće u novom obliku i sa većom naknadom mladima

02.10.2023. 17:55
  • Podeli:
Posao (1)-63f4b0d98d388.webp Foto: Pixabay

Odlukom Vlade Srbije, mladi koji u okviru programa "Moja prva plata" dobiju prvi posao, na njemu će više i zaraditi jer je izmenjena Uredbu o Programu podsticanja zapošljavanja mladih.

Uredba je izmenjena tako da mladi koji dobiju posao kroz "Moja prva plata" sa srednjim obrazovanjem će umesto dosadašnjih 25.000 mesečno dobijati 28.000 dinara, a mladi sa visokim obrazovanjem 34.000 umesto dosadašnjih 30.000 dinara.

Uredba stupa na snagu osmog dana od objavljivanja u „Službenom glasniku“, što je u ovom slučaju posle 10. oktobra.

Program "Moja prva plata" omogućava mladima da se osposobe za samostalan rad na konkretnim poslovima u institucijama i kompanijama koje su u državnom programu.

Cilj programa, koji traje devet meseci, je podsticanje zapošljavanja mladih, uz prethodnu obuku za posao i sticanje prvih radnih iskustava, kao i podrška privredi u rešavanju problema nedostatka kadrova.

Sredstva koja se kao naknada isplaćuju direktno korisnicima, preko Nacionalne službe za zapošljavanje, poslodavci mogu da uvećaju dodatnim iznosom prema svom nahođenju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()