Objavljeni tenderi za projektovanje dve pruge u Vojvodini

Reč je o regionalnim prugama za koje će otvaranje pristiglih ponuda biti obavlјeno 11. i 12. maja

09.04.2023. 10:01
  • Podeli:
pruga-zeljeznica-voz-stajaliste-pixabay-4-.jpg Foto: Pixabay

Objavljena su dva tendera za projektovanje rekonstrukcije i modernizacije dve železničke regionalne pruge u Vojvodini, saopštio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

"Tražimo kompanije koje će uraditi Idejni projekat sa Studijom opravdanosti i Studijom o proceni uticaja na životnu sredinu rekonstrukcije i modernizacije železničke pruge Pančevo Glavna – Zrenjanin – Banatsko Miloševo – Subotica, kao i pruge Sombor – Vrbas", rekao je Vesić.

Otvaranje ponuda biće obavlјeno 11. i 12. maja 2023. godine u 12.00 časova.

Ministar Vesić je prilikom radne posete Evropskoj komisiji u Briselu u januaru ove godine zatržio da Evropska unija finsira obnovu pet regionalnih železničkih pruga ukupne dužine oko 600 kilometara.

Tada je obećao da će Srbija uraditi projekte modernizacije tih pruga.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()