Para na paru ide: Tramp bi mogao da zaradi tri milijarde dolara od izlaska "Truth Social" na berzu

Ključni akcionari kompanije ne mogu da prodaju akcije šest meseci posle spajanja, pa Tramp neće moći odmah da povuče novac od deonica

22.03.2024. 17:02
  • Podeli:
donald tramp, 2 mart 2024 - AP Photo Steve Helber Tanjug (2)-65e421afc74eb.webp Foto: AP Photo/Steve Helber/Tanjug

Bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp bi mogao da zaradi tri milijarde dolara pošto su danas akcionari firme "Digital World Acquisition" odobrili spajanje sa Trampovom kompanijom TMTG koja stoji iza mreže "Truth Social".

Kako navodi Gardijan, nakon spajanja će se nova kompanija pojaviti na berzi kao Trump Media & Technology Group pod oznakom "DJT", što su Trampovi inicijali.

Pre objave o spajanju, vrednost jedne akcije "Digital World Acquisition" bila je 44 dolara, što sugeriše da će nova kompanija imati premijeru na berzi sa vrednošću većom od pet milijardi dolara.

Tramp ipak neće moći da odmah unovči pomenutu sumu, pošto ključni akcionari kompanije ne mogu da prodaju akcije šest meseci posle spajanja.

Agencija AP tvrdi da su mnogi ulagači u "Digital World Acquisition" uglavnom mali investitori koji su obožavaoci Trampa ili pokušavaju da unovče maniju oko Trampa.

Donald Tramp se trenutno se nalazi u finansijskim problemima pošto su njegovi advokati rekli da Tramp nema sredstava da plati kaznu od 454 miliona dolara koju mu je u februaru uložio njujorški sud, podseća Gardijan.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()