Pokupeo šećer i pelet, određene nove maksimalne cene

Maksimalna proizvođačka cena istog šećera u pakovanjima od kilogram, pet i 10, ne sme prelaziti 95 dinara po kilogramu.

01.11.2022. 09:40
  • Podeli:
šećer pixabay-1664876768290.webp Foto: Pixabay

Kilogram belog kristal šećera u maloprodaji ne sme koštati više od 114,99 dinara, navodi se Uredbi Vlade Srbije.

Maksimalna proizvođačka cena istog šećera u pakovanjima od kilogram, pet i 10, ne sme prelaziti 95 dinara po kilogramu.

Maksimalna proizvođačka cena belog kristal šećera za sva ostala pakovanja ne sme prelaziti 104,54 dinara po kilogramu, odlučila je Vlada Srbije.

Rok u kome važi ova odluka produžen je do 30. novembra.

Vlada je na sednici izmenila i Uredbu o ograničenju visine cena peleta, i produžila trenutnu cenu na 180 dana, umesto dosadašnjih 90 dana.

Maksimalna maloprodajna cena peleta, prema toj uredbi, ne sme prelaziti 38.000 dinara po toni u svim pakovanjima.

Na maksimalnu maloprodaju cenu peleta nije dozvoljeno obračunavati druge naknade ili troškove koji nisu propisani ovom uredbom ili drugim posebnim propisima, navodi se.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()