Posle dve decenije: U Srbiji se očekuje smirivanje tržišta nekretnina

To ne znači da će doći do pada cene nekretnina, već će se ući u jedan miran period što se tiče tržišta nepokretnosti, kaže direktor RGZ

07.03.2023. 21:47
  • Podeli:
nekretnine stanovi pixabay-6400b7ffa29f3.webp Foto: Pixabay

Posle više od 20 godina rasta cena nekretnina, ove godine nas očekuje smirivanje tržišta, rekao je na Kopaoniku direktor Republičkog geodetskog zavoda Borko Drašković.

On je u izjavi Tanjugu rekao da RGZ, koji raspolaže sa više od 1,3 miliona ugovora, daje tačne podatke koji govore da posle više od dve decenije rasta cena, tržište nekretninama polako ulazi u mirniju fazu.

"Imali smo nagli rast cena u periodu od polovine 2001. godine, pa do kraja 2022. godine, a sada očekujemo da će doći do smirivanja tržišta", izjavio je direktor RGZ.

On objašnjava da to ne znači da će doći do pada cene nekretnina, već će se, kako kaže, samo ući u jedan miran period što se tiče tržišta nepokretnosti.

"Očekuje nas vrlo predvidiv period, zahvaljujući RGZ, svi građani znaju šta će se desiti sa tržištem nekretnina i mogu da planiraju investicije", rekao je Drašković.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()