Poslednji dan za prijavu za pomoć od 5.000 dinara: Pojedinima novac leže i bez prijavljivanja

Prijavu je još danas moguće izvršiti preko portala Uprave za trezor

15.12.2022. 09:17
  • Podeli:
dinari_zarada_plata_pixabay.jpg Foto: Pixabay

Prijava za pomoć mladima u iznosu od 5.000 dinara, koja je počela 1. decembra u ponoć, ističe danas, takođe u ponoć.

Svi koji ispunjavaju uslove, a to znači da su stari između 16 i 29 godina.

Bez ozbira da li su se prethodno prijavljivali za pomoć mladima, svi koji žele da je prime moraju da to urade i ovaj put, na adresi idp.trezor.gov.rs.

Oni koji primaju novčanu socijalnu pomoć ili su na izvršenju krivičnih sankcija ne moraju da se prijave već će im automatski biti prosleđena pomoć.

Svi ostali u prijavi navode banku kod koje žele da prime pomoć, a ukoliko nemaju račun, država će za njih da otvori privremeni račun.

Rok za prijavu mladih za pomoć države u iznosu od 5.000 dinara ističe danas, a oni koji ispunjavaju uslove, a još se nisu prijavili to mogu da urade preko portala Uprave za trezor.

Prema ranijim najavama iz Ministarstva finansija isplata novca bi trebalo da počne sutra, a rebalansom budžeta za 2022. godinu za ovu svrhu je opredeljeno šest milijardi dinara.

Prema rečima ministra finansija Siniše Malog, očekuje se da će svima pomoć biti isplaćena do 19. decembra, a prema njegovim rečima za pomoć se dosad prijavilo 942.000 mladih.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()