Prosečna neto plata u Hrvatskoj u novembru 2023. iznosila 1.208 evra

Medijalna neto plata za novembar je iznosila 1.030 evra,

22.01.2024. 10:39
  • Podeli:
evro kovanice, novčići - 16 nov 2023 - profimedia-65a14b742329f.webp Foto: Profimedia

Prosečna neto plata u Hrvatskoj je u novembru 2023. godine iznosila 1.208 evra, što je nominalno više za 15 odsto, a realno za 9,8 odsto, objavio je hrvatski Državni zavod za statistiku (DZS) na svom vebsajtu. 

Medijalna neto plata za novembar je iznosila 1.030 evra, što znači da 50 odsto stanovništva Hrvatske zarađuje manje od te svote.

Najveća prosečna neto plata u Hrvatskoj je u novembru isplaćena u sektoru avio-prevoza, 1.840 evra, a najniža u oblasti obezbeđenja i istražnih delatnosti, 751 evro.

Državni zavod za statistiku je istovremeno objavio da je stopa registrovane nezaposlenosti u Hrvatskoj za decembar iznosila 6,5 odsto.

Godišnja stopa inflacije u Hrvatskoj u decembru je pala na 4,5 odsto sa novembarskih 4,7 odsto, u skladu sa preliminarim procenama, preneli su mediji.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()