Prosečna neto zarada za jul 83.781 dinar

Kada je reč o medijalnoj neto zaradi za isti mesec ona je dostigla iznos od 64.734 dinara

25.09.2023. 14:38
  • Podeli:
Dinari_novčanice_Foto Duško Jaramaz_Pixsell-64e355d5ce8fd.webp Foto: Pixsell / Duško Jaramaz

Prosečna bruto zarada u Srbiji u julu ove godine iznosila je 115.664 dinara, dok je bez poreza i doprinosa, odnosno neto, bila 83.781 dinar, objavio je Republički zavod za statistiku.

Kada je reč o medijalnoj neto zaradi za isti mesec ona je dostigla iznos od 64.734 dinara i to je plata koja je tačno na sredini niza isplaćenih zarada.

U poređenju sa istim mesecom prethodne godine, prosečne bruto i neto zarade za jul 2023. godine nominalno su veće za 14,6 odsto. Kada se od toga odbije nivo inflacije, realno povećanje je 1,9 odsto.

Kada se pogleda 2023. godina, rast bruto i neto zarada u periodu januar–jul, u odnosu na isti period prošle godine, iznosio je 15,3 odsto nominalno, odnosno 0,3 odsto realno.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()