Rebalans budžeta u skupštini početkom novembra

'Najvažnije je da ove godine imamo veće prihode i primanja koje želimo na pravi način da preraspodelimo. Novca ima i možemo da balansiramo na svim poljima, da upravljamo krizom sa fokusom na to da Srbija ostane stabilna zemlja, ali i da nastavi razvoj'

30.10.2022. 11:57
  • Podeli:
Siniša Mali_Foto Tanjug Jadranka Ilić-1667129885322.webp Foto: Tanjug / Jadranka Ilić

Rebalans ovogodišnjeg budžeta će se pred poslanicima u Skupšini Srbije naći početkom novembra, najavio je ministar finansija Siniša Mali.

On je istakao da su osim izdvajanja za energente, rebalansom obezbeđena sredstva za podršku mladima, zatim za mere povećanja nataliteta, turističke vaučere, a povećane su i subvencije za poljoprivredu.

"Najvažnije je da ove godine imamo veće prihode i primanja koje želimo na pravi način da preraspodelimo. Novca ima i možemo da balansiramo na svim poljima, da upravljamo krizom sa fokusom na to da Srbija ostane stabilna zemlja, ali i da nastavi razvoj", rekao je Mali, prenosi Tanjug.

Očekuje se rast bruto domaćeg proizvoda od oko tri odsto za ovu godinu, rekao je Mali dodajući da  će on u apsolutnom iznosu biti najveći BDP koji je naša zemlja ostvarila.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()