Srpsko-indijski poslovni forum: 'Srbija može da bude pouzdan partner Indiji'

'Indijska ekonomija brzo raste. Imamo snažne ekonomske veze sa brojnim narodima. Sa Srbijom nas vežu jake veze i prijateljstva', poručio je šef indijske delegacije Sanjdže Soni

08.06.2023. 13:07
  • Podeli:
Aleksandar Vučić_Droupadi Murmu_delegacije_Foto Tanjug Strahinja Aćimović-6481b67461357.webp Foto: Tanjug / Strahinja Aćimović

Srpsko-indijski poslovni forum, koji je  okupio oko 100 srpskih i indijskih privrednika, počeo je u Palati Srbija, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednice Indije Droupadi Murmu.

Forum organizuje Privredna komora Srbije u saradnji sa Asocijacijom indijskih privrednih komora, uz podršku Ambasade Indije. Otvaranju  su prisustvovali i predsednik PKS Marko Čadež i vođa privredne delegacije Indije Sanjdže Soni.

Soni je, na otvaranju foruma, izjavio da Srbija, jačanjem svojih kapaciteta, može da bude pouzdan partner Indiji, kao i da je za njega privilegija da predstavlja indijsku industriju.

"Indijska ekonomija brzo raste. Imamo snažne ekonomske veze sa brojnim narodima. Sa Srbijom nas vežu jake veze i prijateljstva", naveo je Soni.

Kako je rekao, drago mu je da vidi potencijale koji se šire – u oblasti odbrane, inženjerstva i farmaceutske industrije, između ostalog.

"Kako se Srbija fokusira na jačanje svojih kapaciteta, ona može da bude pouzdan partner Indiji", istakao je vođa privredne delegacije Indije.

Prema njegovim rečima, ova poseta bi trebalo da još više učvrsti saradnju između ljudi dve zemlje i omogući dalji rast za buduće generacije.

Privrednicima će biti prezentovan privredni potencijal za saradnju Srbije i Indije, a posle plenarnog dela, održaće se B2B (biznis tu biznis) sastanci privrednika.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()