Šta je tri milijarde evra, može to i bolje: Radi se na poboljšanju ekonomske razmene Srbije i BiH

Za još bolje rezultate neophodno je da se zajedno predviđaju trendovi, razumeju potrebe i razmenjuju iskustva

25.09.2024. 14:25
  • Podeli:
adrijana mesarović, 4 avg 2024 - foto TANJUG RADE PRELIĆ (2)-66af822e54b01.webp Foto: TANJUG/RADE PRELIĆ

Ekonomska razmena Srbije i Bosne i Hercegovine iznosi skoro tri milijarde evra, izjavila je danas na otvaranju Sajma privrede u Tešnju ministarka privrede u Vladi Srbije Adrijana Mesarović i ocenila da iako je ova cifra impozantna ona nije dovoljna.

"Potrebno je da se usmerimo na jačanje industrijskih potencijala i stvaranje regionalnih proizvoda, što smo imali u ne tako dalekoj prošlosti. Srbija želi da bude partner svima u regionu jer izolovane privrede ne rastu. Moramo da stvaramo za buduća tržišta i buduće generacije", poručila je ona.

Dodala je da je za tako nešto neophodno da se zajedno predviđaju trendovi, razumeju potrebe i razmenjuju iskustva.

Ministarka je ocenila da je Sajam privrede u Tešnju motivisan susretima privrednih lidera i povezivanjem poslovnih misija, pokazatelj pravca ekonomskog razvoja.

"Jedino osnaživanjem lidera i prateći njihovu viziju možemo dostići ekonomski rast kome težimo, a prioritet u razvoju ambijenta za industrijsko i privredno osnaživanje predstavlja infrastrukturni rast", naglasila je ona.

Poručila je da ne možemo da čekamo da se cela infrastruktura završi, jer će taj proces trajati.

Ministarka je posetila Nacionalni štand Srbije na kome do 28. septembra nastupa 12 naših izlagača iz sektora poljoprivrede i prehrambene industrije, metalske, hemijske industrije, usluga transporta, reciklaže, logistike i naučno-istraživačke delatnosti.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()