Stiže povećanje penzija od 20,8 odsto: Ovo je tačan raspored isplata svim penzionerima

Ukupno će penzije u novembru i januaru biti povećane 20,8 odsto.

21.10.2022. 09:00
  • Podeli:
umirovljenici penzioneri 04_Una-1663945321373.webp Foto: Una TV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da država neće odustati od najavljenog povećanja plata i penzija i najavio da će penzije biti povećane u novembru i januaru ukupno 20,8 odsto.

Kako je rekao, prvi deo povećanja od devet odsto penzioneri već mogu očekivati za nekoliko dana, tačnije 1. novembra.

Prema njegovim rečima, raspored primanja prvog dela povećanja penzija je takav da će prvi deo primiti samostalne delatnosti penzionera 2. decembra, poljoprivredni penzioneri 6. decembra, bivši zaposleni penzioneri 10. decembra. 

Nakon ovog povećanja sledi drugi deo koji stupa na snagu 1. januara, a primiće se u okviru januarskih penzija koje ležu na račune penzionera između 2. i 10. februara. Drugi deo povećanja iznosiće 12,1 odsto.

Naglasio je da nikada takvo povećanje penzija nismo imali u dva meseca, jer su plate brže rasle od penzija i najavio da će sada država početi da usklađuje rast penzija sa rastom plata.

Pojašnjavajući kako izgleda rast penzija u poslednjih deset godina, predsednik je istakao da je pre 10 godina prosečna penzija bila 203 evra dok je sada 323 evra, što je uvećanje od 60 odsto.

 "Ali to nije dovoljno pošto će plate biti uvećane sa 330 na 720 evra, što je 120 odsto uvećanje", najavio je Vučić i prokomentarisao da cene rastu, ali da će prihodi rasti više od međugodišnje inflacije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()