Sutra počinje isplata novčane pomoći korisnicima socijalne zaštite: Evo koliko im leže na račun

Penzioneri su danas dobili 20.000 dinara

30.11.2023. 16:50
  • Podeli:
novac shutterstock-646385348190b.webp Foto: Shutterstock

Isplata jednokratne novčane pomoći od po 10.000 dinara korisnicima socijalne zaštite, počinje sutra, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

"Ministarstvo od 1. decembra počinje isplatu jednokratne novčane pomoći u iznosu od po 10.000 dinara korisnicima prava iz oblasti socijalne zaštite, koji su to pravo ostvarili zaključno sa 24. novembrom", navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva preciziraju da će novac dobiti svi koji su ostvarili pravo na novčanu socijalnu pomoć - nosioci prava i članovi porodice, kao i na dodatak za pomoć i negu drugog lica i posebnu novčanu naknadu.

Podsetimo, penzionerima će danas biti uplaćeno po 20.000 dinara jednokratne pomoći države. 

Međutim, pomoć treba da bude isplaćena i sledećim kategorijama:

"Ova vrsta pomoći biće isplaćena svim korisnicima penzija i privremenih naknada, invalidima rada druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti, kao i invalidnoj deci, korisnicima privremene naknade kod Fonda PIO", saopšteno je.

Kako je ranije navedeno, srednjoškolci će dobiti 10.000 dinara, a studenti 1.000 dinara.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()