Sve je poskupelo, pa i ukrasi: UNA pita - kako što jeftinije okititi jelku?

U eri društvenih mreža, kićenje jelke više nije samo ritual u kom uživa porodica, već i način da se pohvalite što boljom, lepšom, ali i većom jelkom među svojim pratiocima

Autor: Milijana Mićunović
04.12.2023. 19:29
  • Podeli:

Čim decembar zakuca na vrata počinju i zimske čarolije. S obzirom na to da snega nema, bar ne još, snalazimo se uz pomoć brojnih ukrasa koji nam prividno naprave tu zimsku atmosferu. Problem samo nastaje kada ta "atmosfera" treba da se plati. Sve je poskupelo, pa i ukrasi, zato idemo tragom pitanja - kako što jeftinije okititi jelku?  

U eri društvenih mreža, kićenje jelke više nije samo ritual u kom uživa porodica, već i način da se pohvalite što boljom, lepšom, ali i većom jelkom među svojim pratiocima. I kako se nižu te kreativne ideje, tako skaču i njihove cene.

Izašli smo na ulice Beograda da saznamo koja rešenja pronalaze naši sugrađani.

Jednima su opcija stari ukrasi, koje decenijama skupljaju od baka i deka, dok drugi svake godine dokupljuju nove.

Pitali smo gde je najpovoljnije nabaviti ukrase i realno, dobili očekivani odgovor - 'kod Kineza'.

Red je bio i da ih posetimo, da proverimo da li je i kod njih inflacija zakucala na vrata.

Cene su šarolike, ali definitivno mnogo jeftinije u odnosu na druge radnje. Malo lepše kugle pronaći ćete za 480 dinara. Tu je i pakovanje koje košta 220. Svećice su po ceni od 380 dinara, dok za ovaj ukras morate da izdvojite od 80 do 120 dinara. Pronalazimo i ostale zanimljive stvarčice za jelku koje koštaju oko 150 dinara.

Ukoliko vam je zaista ostalo mnogo ukrasa od prethodnih godina, možda nije ni loša ideja da te nove ne dokupljujete, već u krugu porodice napravite.

Ili možda jednostavnu tu jelku nacrtate na prozoru, ili još bolje - kao mi, na papiru. Ne košta ništa, a sigurno niko na Instagramu nema ovakvu. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()