'Uzmi račun i pobedi': UNA proverava - kakve su šanse da vas sreća pogleda u nagradnoj igri

Prvo izvlačenje biće 14. oktobra, biće organizovano u pet kola, a dodeljuje se deset stanova u Beogradu

22.09.2023. 20:00
  • Podeli:

Ako sakupljate fiskalne račune i skenirate ih, verovatno ste nestrpljivo čekali drugi krug nagradne igre "Uzmi račun i pobedi 2023". 

Konačno je objavljeno, prvo izvlačenje biće 14. oktobra, biće organizovano u pet kola, a dodeljuje se deset stanova u Beogradu. 

Ono što malo kvari snove o osvajanju stana jeste što se broj poslatih računa, do sada, veći od 200 miliona. 

Kakve su šanse da vas sreća pogleda u nagradnoj igri, proveravao je novinar UNA TV Zvonko Ninkov.

Upravo to je ono što brine sve one koji sanjaju o stanu. Do sada je za nagradnu igru "Uzmi račun i pobedi" prijavljeno 217 miliona računa, a svakoga dana taj broj se dodatno uvećava.

"Dnevno imamo skoro 800.000 računa koja se šalju", izjavio je ministar finansija Siniša Mali.

I bez tog svakodnevnog priliva novih računa, to je ogromna brojka. No, kako kažu, ako misliš da dobiješ moraš i da učestvuješ.

Sa 1.360 računa nemamo velike šanse da budemo izvučeni u nagradnoj igri. Ali, koliki su izgledi da od 217 miliona baš jedan račun koji bude izvučen bude naš. Odgovor smo potražili u Matematičkoj gimnaziji.

Profesorka Olga Mitrinović ne učestvuje u nagradnoj igri, ali kaže da se da lako izračunati kakve su šanse onih koji šalju račune.

Izraženo u procentima to je 0,0006%. Poražavajuće malo. Još ako se slanje novih računa nastavi istim tempom, do prvog izvlačenja stići će još 17 miliona računa, što je ukupno negde 234.000 miliona. Ipak, kao po pravilu, oni koji su ranije osvajali nagrade, obično kažu kako poslali tek nekoliko računa ili da su iznosi bili mali.

Ako verujete da i vas može da pogleda sreća, onda nastavite da skenirate račune. A kako se sve naše računice odnose na šanse za izvlačenje jednog stana, a u nagradnom fondu ih je deset, onda se šanse uvećavaju. Doduše, za nijansu

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()