Uz zgradu BIP-a, na prodaju i umetnička dela: Dva kulturna dobra za 261.000 dinara

BIP u stečaju ponudio je na prodaju umetnička dela Miloša Šobajića i Janka Brašića koja su pokretna kulturna dobra za nešto više od 2.100 evra

03.10.2022. 10:36
  • Podeli:
Milos Sobajic_Facebook-1664786174252.webp Foto: Milos Sobajic_Facebook

Narodni muzej u Beogradu 2021. je dela "Papillon Nocturne" Miloša Šobajića i "Berba" Janka Brašića proglasio kulturnim dobrima, a kroz stečaj BIP-a ta su dela po drugi put ponuđena na prodaju.

Zajednička početna cena iznosi 261.000 dinara, a javno nadmetanje zakazano je za 3. novembar.

Umetničke slike su prethodno bile oglašene na prodaju u julu, a početna cena za svaku je bila po 373.321 dinara.

Podsetimo, Beogradsku industriju piva (BIP) je u avgustu prošle godine kupila kompanija "Autočačak" za 2,09 milijardi dinara, odnosno oko 17,7 miliona evra. Ponuda Autočačka je jedina koja je stigla na javni poziv za privatizaciju nekadašnje Beogradske industrije piva, i prihvaćena je, jer je iznosila više od polovine procenjene cene BIP-a kao pravnog lica. 

BIP je bio u stečaju od 2016. godine, a pored centralne lokacije kod Mostarske petlje, gde se nalazi glavna pivara, poseduje nepokretnosti i proizvodne pogone na više lokacija u Beogradu, Čačku i Kragujevcu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()