Vlada produžila ograničenu cenu hleba i zabranu izvoza mleka

Ograničenje cene hleba produženo za još 90 dana

24.11.2022. 18:28
  • Podeli:
Collage Maker-08-Sep-2022-01.03-PM prodavnica dućan trgovina kupovina šoping.jpg Foto: Pixabay

Vlada Srbije produžila je još tri meseca cenu hleba "Sava" od 53,5 dinara, a do Nove godine produžila je zabranu izvoza mleka.

Vlada je usvojila danas izmenjenu Uredbu o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna tipa T-500, kojom je ograničenje cene ovog proizvoda produženo za još 90 dana, a u cilju sprečavanja većih poremećaja i očuvanja životnog standarda stanovništva.

Odluku o zabrani izvoza mleka Vlada je donela da bi sprečila nestašicu mleka i proizvoda od mleka, a odluka će se primenjivati od 1. do 31. decembra.

Vlada je, kako je saopšteno posle sednice, produžila trajanje Uredbe o ograničenju visine cena derivata nafte do 31. decembra 2022. godine, do kada je produženo i važenje Odluke o privremenom smanjenju iznosa akciza na derivate nafte – olovni benzin, bezolovni benzin i gasna ulja za 10 odsto.

„Imajući u vidu energetsku krizu na svetskom tržištu koja i dalje prouzrokuje pretnju od nastanka kritične nestašice prirodnog gasa, članovi vlade doneli su odluku o produženju privremene zabrane izvoza i iznošenja ove robe. Odluka, koja će se primenjivati od 1. decembra 2022. godine, trajaće mesec dana“, navela je Vlada.

Danas je doneta izmenjena Odluka o privremenoj zabrani izvoza Evro dizela EN 590, kojom se ona pružava za još sedam dana.

„U cilju ublažavanja posledica i sprečavanja kritične nestašice mleka i proizvoda od mleka, a usled povećanog izvoza i potreba stanovništva za povećanim snabdevanjem prouzrokovanim krizom na svetskom tržištu, Vlada Srbije donela je odluku o produženju zabrane izvoza ove robe, koja će se primenjivati od 1. decembra i trajati narednih mesec dana“, navodi se u saopštenju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()