Vlada Srbije produžila zabranu izvoza dizela EN 590

Na današnjoj sednici usvojeno je još nekoliko važnih uredbi

22.09.2022. 17:10
  • Podeli:
Vlada Srbije_Tanjug1-1663859404422.webp Foto: VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/TANJUG

Vlada Srbije donela je na današnjoj sednici izmenjenu odluku o privremenoj zabrani izvoza evro dizela EN 590, kojom se ona produžava na još sedam dana.

Vlada je usvojila Uredbu o utvrđivanju posebnih iznosa koji se plaćaju za vreme Dečije nedelje u 2022. godini na svaku prodatu kartu u međumesnom i međunarodnom prevozu, železničkom, vodnom, vazdušnom i drumskom saobraćaju, kao i na svaku prodatu ulaznicu za pozorište, bioskop i drugu kulturnu i sportsku priredbu za koju se naplaćuju ulaznice, kao i na svaki prodat nosač zvuka sa snimljenim sadržajem.

Projekcija je da će na ovaj način biti ostvareni prihodi od oko 10.000.000 dinara, koji će biti iskorišćeni za organizaciju raznovrsnih kulturno-obrazovnih, rekreativnih i drugih manifestacija posvećenih deci i preduzimanje drugih mera za unapređivanje razvoja društvene brige o deci.

Tokom Dečije nedelje za svaku prodatu voznu kartu u međumesnom i međunarodnom prevozu prugom, vodom, vazdušnim outem i drugom plaćaće se 40 dinara, dok će se na ulaznice za pozorište, bioskop i druge kulturne i sportske manifestacije plaćati 33 dinara.

Ovo je navedeno u Uredbi Vlade Srbije, u kojoj se još pominje da će na svaki prodati nosač zvuka sa snimljenim sadržajem morati da se doplati 20 dinara, a za poštanske pošiljke u unutrašnjem poštanskom saobraćaju, osim za novine i časopise 10 dinara.

Ovako prikupljen novac biće uplaćivan na poseban račun javnih prihoda budžeta i koristiće se za realizaciju aktivnosti tokom Dečije nedelje.

Na sednici je doneto Rešenje o davanju saglasnosti na odluku o uspostavljanju saradnje između opštine Prijepolje i opštine Karačabej u Turskoj, a saradnja će biti uspostavljena u oblastima kulture i sporta, kao i u drugim društvenim oblastima, zatim na lokalnoj razmeni tehničkih znanja i iskustava o uslugama, ekonomskoj saradnji, zaštiti kulturnih i istorijskih obeležja i zaštiti životne sredine.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()