Alveš mnogo ranije na slobodi? Brazilac osuđen na četiri i po godine zatvora zbog silovanja, ali postoji caka

Fudbaler je osuđen na četiri godine i šest meseci zatvora zbog seksualnog napada na devojku u noćnom klubu

24.02.2024. 15:58
  • Podeli:
alveš tanjug-65c3dc6a856f8.webp Foto: Alberto Estevez/Pool Photo via AP

Čuveni fudbaler Dani Alveš osuđen je na četiri i po godine zatvora zbog seksualnog napada, ali bi mogao znatno ranije na slobodu.

Alveš je 22. februara 2024. godine osuđen na četiri i po godine zatvora zbog silovanja 23-godišnje devojke u toaletu jednog kluab u Barseloni.

Vrhovni sud Katalonije je doneo presudu, ali ona nije konačna. Podnesena je žalba Vrhovnom sudu. Kako ističe Marka, reč je o mogućnosti dobijanja trećeg stepena zatvorske kazne.

To bi značilo da je Brazilac već odslužio godinu i mesec dana u pritvoru, pošto je uhapšen januara 2023, a kada odsluži trećinu kazne moći će da zamoli sudiju za kazneno-popravni nadzor.

Šta to znači u praksi?

"Sudac zatvorskog nadzora mogao bi dopustiti Alvešu da napusti zatvor nakon što je odslužio deo kazne, a ta bi se dopuštenja mogla ograničiti na njegov odlazak na spavanje u zatvor", objašnjavaju novinari Marke.

Isti list dodaje da bi kazna mogla biti smanjena "dobrim ponašanjem, kulturnim ili profesionalnim aktivnostima u zatvoru".

Suđenje Alvešu

Presudu je brazilskom igraču izrekao Dvanaesti sud u Barseloni, koji čine tri sudije. Alveš je sa advokatom Ines Gvardiolom, tužiteljkom Elisabet Himenes i žrtvom Ester Garsijom saznao odluku suda.

Suđenje brazilskom defanzivcu u tri duge sesije završeno je 7. februara, a 15 dana kasnije stigla je presuda.

"Sud izriče četiri godine i šest meseci zatvora zbog silovanja, uz pet godina nadziranog otpusta, udaljenje i pritvor bez mogućnosti komunikacije žrtvi na devet godina i šest meseci, kao i nadoknadu od 150.000 evra i plaćanje troškova", piše u presudi.

Ishod je bio suprotan od onog što je tim odbrane fudbalera očekivao tražeći oslobađajuću presudu, Alveš može da uloži žalbu i potencijalno ublaži sankciju.

Alveš je negirao da je u jednom noćnom klubu u Barseloni na novogodišnjem dočeku 31. decembra 2022. seksualno napao Garsiju.

Alveš je priveden 20. januara 2023. godine u Barseloni i prebačen u istražni zatvor. Više puta je podnosio zahtev za puštanje uz kauciju, ali je sud odbijao zbog opasnosti od bekstva.

Bivši defanzivac Brazila, Barselone, Juventusa, PSŽ-a, Sevilje i nekoliko brazilskih klubova je kroz karijeru osvojio čak 42 trofeja, dok je za nacionalni tim svoje države na terenu bio 126 puta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()