Ajaks pravi čistku na leto: Klub će napustiti najmanje devet igrača

Nakon istorijski loše sezone potrebno je napraviti određene promene

10.03.2024. 14:14
  • Podeli:
ajax-65edb1d375983.webp Foto: Mats Torbergsen/NTB Scanpix via AP

Holandski fudbalski klub Ajaks u junu će promeniti pola tima, pošto će se na transfer listi naći najmanje devet igrača, objavio je dobro upućeni list De Telegraf ("De Telegraaf").

"U junu će biti na prodaju čak devet od 13 igrača koje je prošlog leta doveo kasnije smenjeni sportski direktor Sven Mislintat", navodi renomirani dnevnik.

Kako je navedeno, višak su Josip Šutalo, Borna Sosa, Jakov Medić, Georgi Mikautadze, Karlos Forbs, Gaston Avila, Čuba Akpom, Benjamin Tahirović i Anton Gai, a od novih igrača na transfer-listu ne idu samo Sivert Mansverk, Diant Rama i Branko van den Bumen.

Ajaks je na kraju prošle sezone ostao bez dugogodišnjeg kapitena Dušana Tadića, kao i Dejvija Klasena i Mohameda Kudusa, a rezultati su ove sezone izuzetno loši. 

Klub je na petom mestu holandskog šampionata, sa čak 30 bodova manje od lidera i najljućeg rivala Fejenorda. 

Ekipa je eliminisana iz Kupa Holandije od trećeligaša USC Herkulesa, a još uvek igra u Ligi konferencije, gde će posle 0:0 u prvom meču u četvrtak igrati revanš meč protiv Aston Vile u Birmingemu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()