Al Hilal izgubio od Reala i dobija premiju od 25.000.000 evra

Po mišljenju Al Valida dovoljno veliki uspeh i pravi fenomen je to što su fudbaleri iz Rijada eliminisali Flamengo i plasirali se u finale

12.02.2023. 14:21
  • Podeli:
Fudbaleri Al Hilala-63e8e7d212116.webp Foto: AP Photo/Manu Fernandez/Tanjug

Princ Saudijske Arabije, Al Valid bin Talal, voli fudbal i široke je ruke prema uspehu. Ekipa Al Hilal poražena je od evropskog velikana Real Madrida u finalu Svetskog klupskog prvenstva (5:3), a igrači će uprkos porazu podeliće premiju od 25.000.000 evra koju im je princ obećao. 

Po mišljenju Al Valida dovoljno veliki uspeh i pravi fenomen je to što su fudbaleri iz Rijada eliminisali Flamengo i plasirali se u finale, u kom su dobro nosili sa znatno iskusnijim protivnikom. Na klupi Al Hilala, kao glavni trener, sedi bivši argentinski fudbaler Ramon Dijaz.

Al Valid Bin Talal je vrlo aktivan na Tviteru, uprkos tome što je član kraljevske porodice. On je tako javnost i obavestio o premiji kojom će nagraditi fudbalere tima iz Suadijske Arabije.  

Ovo finale je inače još jedan korak ka tome da se promoviše fudbal u ovoj državi i da se čuje za klubove. Pobeda nacionalnog tima Saudijske Arabije protiv Argentine na Svetskom prvenstvu u Kataru, pa dolazak Kristijana Ronalda u Al Nasr koraci su ka krajnjem cilju Saudijske Arabije - organizaciju Svetskog prvenstva 2030. godine.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()