Alveš u problemima: Odbija posete, klub mu traži ogroman novac

Brazilac je prekršio klauzule ugovora sa klubom, koje je potpisao 2022. godine

03.02.2023. 10:55
  • Podeli:
Dani Alveš1-63db7f306f472.webp Foto: AP Photo/Natacha Pisarenko/Tanjug

Dani Alveš (39) je i dalje u španskom zatvoru, bez prava na kauciju. Dok advokatski tim čeka, odnosno nada se odluci suda da, fudbaler optužen za silovanje i seksualno uznemiravanje, dobije ukidanje istražnog pritvora, on se bori sa savešću, ali i sa obavezama prema klubu u kom je dobio otkaz. 

Španski mediji tvrde da je Alveš odbio posetu majke Lucije, koja je došla u Barselonu da ga vidi. Ove nedelje je odbio i zahtev supruge Žoan Sanz da se sretnu u zatvoru. 

"Program Ana Rosa" na španskom "Telesinku" otkrio je detalje telefonskog razgovora između Danija Alveša i njegove žene.

"Žoana Sanz ga je zamolila da se sa njom vidi oči u oči, ali Dani Alveš je rekao ne“, objasnila je novinarka Letisija Rekeho. "Možemo da potvrdimo da nakon što je rekao ne, Alveš je pozvao suprugu iz zatvora. On kaže Žoani Sanz da zna da je donela odluku da se razvede, ali da ne želi da je izgubi i da je mnogo voli".

Sa druge strane, pre nekliko dana Žoana Sanz je objavila izjavu na Instagramu kako bi razjasnila pravi status svoje emotivne veze sa Danijem Alvešom.

"Želim da jasno stavim do znanja da su nedavne informacije o mojim odlukama i rečima potpuno lažne. Nisam kontaktirao nikoga iz medija, nijednog novinara. Kada budem imala nešto da kažem, ja, Žoana Sanz, ćuto učiniti izjavom preko profila na društvenim mrežama. Sve ostalo su spekulacije. Cenim zabrinutost, ali trenutno je u toku proces koji zaslužuje da se ne truje", podelila je manekenka poruku sa više od 934.000 pratilaca.

Pumas traći milionsku odštetu

Međutim, Dani Alveš nema razumevanje i podršku od svih koji ga znaju. Ima i onih koji bi da se okoriste u ovoj situaciji i da aktiviraju kaznu na koju imaju pravo - reč je o meksičkom klubu Los Pumas, koji je Brazilcu dao otkaz zbog optužbi za koje ga tereti devojka sa kojom se sreo u noćnom klubu. 

"UOL Sporte" piše da je 20. januara, na dan hapšenja, Upravni odbor kluba poslao Alvešu mejl u kom je objavio raskid ugovora i obavestio ga o zahtevu za odštetu od 4,5 miliona evra.

Brazilski mediji su imali pristup mejlu koji je Pumas poslao Daniju Alvešu i u kojem se brazilski tim poziva na klauzulu u kojoj se igrač kažnjava zbog "učešća u slučajevima dopinga", "u bilo kom skandalu koji se objavi" ili za "svako delo koje se smatra zločinom prema zakonodavstvu zemlje u kojoj se dogodilo“.

Pumas bi mogao da se obrati FIFA sudu ako Dani Alveš ne isplati svoju odštetu od 4,5 miliona

"Pumas zadržava pravo da preduzme sve radnje pred FIFA i/ili u bilo kojoj drugoj relevantnoj i nadležnoj organizaciji, da traži odštetu, što je dogovoreno u uslovima klauzule ugovora".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()