Alvešu treći put odbijen zahtev: Brazilac ne može sa sloboda da dočeka suđenje

Ništa nije na njegovoj strani, ostalo je još par mogućnosti

27.11.2023. 15:07
  • Podeli:
Dani Alveš1-63db7f306f472.webp Foto: AP Photo/Natacha Pisarenko/Tanjug

Daniju Alvešu je, treći put za 10 meseci, odbijen zahtev da izađe iz zatvora i da se brani sa slobode. Prošlo je skoro dve nedelje od kada je objavljeno da će mu se suditi za navodni zločin seksualnog napada na devojku u toaletu noćnog kluba, ali sa tim i odluka suda da mu uskrati dozvolu da suđenje dočeka van zatvora. 

Odbrana optuženog navodi da su "prošla tri meseca od donošenja prethodne odluke kojom mu se uskratila sloboda“, a od njegovog ulaska u zatvor 10 meseci, kao i da je, pored toga, "uplatio iznos od 150.000 evra koji će biti isporučen žrtvi, što bi značilo primenu olakšavajuće okolnosti naknade štete" i omogućilo bi smanjenje kazne na godinu dana, čime bi se dobilo zeleno svetlo za izlazak na privremenu slobodu. 

Međutim, tužilaštvo se tom predlogu usprotivilo, a istražni sudija tvrdi da je Alveš zatvoren da bi se izbegla opasnost od bekstva iz Španije i da se "okolnosti nisu promenile" niti je "protok vremena smanjio taj rizik".

Što se tiče iznosa koji je Brazilac platio, smatra se da se smanjenje kazne "ne može uzeti u obzir" iz četiri razloga, među kojima je jedan da taj iznos ne bi nužno podrazumevao primenu navedene olakšavajuće okolnosti. 

Tužilaštvo traži devet godina

Tužilaštvo za Alveša traži devet godina zatvora. Međutim, navedeni zahtev nije obavezujući i zavisi od odluke sudije u predmetu, koji će razmotriti da li je predmetni zahtev u skladu sa činjenicama ili će, naprotiv, odbiti predlog.

Postoji i opcija alternativnog puta, kako prenose specijalizovani novinari sa informacijama o slučaju, koji bi se sastojao od mogućnosti da obe strane postignu sporazum na osnovu visoke novčane naknade navodnoj žrtvi i izricanja četiri godine zatvora. To bi značilo da fudbaler ne bi morao da ide na suđenje. 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()