Antonio Konte, bez pardona, održao lekciju igračima: Niste plaćeni da nemate odgovornost

Stalno im novinari traže alibi, a oni nemaju volju i želju za uspehom. To je neprihvatljivo, rekao je Italijan na klupi Totenhema

19.03.2023. 16:50
  • Podeli:
Antonio Konte-1667820443131.webp Foto: Profimedia

Totenhem je vodio sa 3:1 protiv fenjeraša Soutemptona, ali su ipak ostali bez pobede u nadoknadi vremena što je i te kako razljutilo trenera Antonija Kontea.

Italijanski stručnjak je u desetominutnom govoru posle utakmice žestoko isprozivao igrače optuživši ih da im nedostaje vatra u očima i da je njihov kolektivni duh otišao unazad.

Istakao je da su igrači sami krivi što klub 15 godina nije osvojio trofej, a ne čelnici kluba i treneri koji su pre njega sedili na klupi.

"Vidim sebične igrače, vidim igrače koji ne žele da pomognu jedni drugima i ne igraju srcem. Pre ove utakmice sam skrivao tu situaciju, želeo sam da pričam sa igračima nasamo, da pokušam da ih podignem, ali sada moram da kažem da ova ekipa nema volju i želju potrebnu za postizanje uspeha. To je ono što moraju da pokažu u svakom trenutku, ali oni je nemaju", rekao je Konte.

Potom se naljutio na pitanje novinara koji je konstatovao da je možda igračima problem što ne znaju da li će Italijan ostati u klubu.

"Opet tražite alibi. Uvek tražite alibi za igrače. U redu, nastavite da ih tražite. Samo to radite. Alibi za igrače. Izvinjenja, izvinjenja, izvinjenja. Štitite ih od svega i tako svaki put. Dajte više. Mi smo profesionalci. Klub nam plaća velike plate. Zarađuju novac, ja zarađujem novac za ovaj posao. Nisu plaćeni da traže alibi, da ne pokazuju želju i da nemaju odgovornost. Za mene je to neprihvatljivo jer se prvi put u karijeri nalazim u ovakvoj situaciji", dodao je Italijan.

Konte smatra da se sve ovo događa klubu jer su igrači Totenhema navikli na to.

"Ne igraju za nešta bitno. Ne žele da igraju pod pritiskom, ne žele da igraju pod stresom, ovako im je lakše. To je Totenhemova priča. Imaju 20 godina istog vlasnika i nikad nisu ništa osvojili. Zašto? Je li kriv klub i svaki trener koji je radio u njemu? Vidio sam koje je trenere Totenhem imao na klupi, jasno da nisu. Dosad sam ćutao, ali više neću. Ovo nije pošteno prema našim navijačima, ovo što smo odigrali je neprihvatljivo. Ti ljudi nas prate, kupuju karte da vide ekipu i onda dobiju ovo. Moramo o tome jako dobro da razmislimo", poručio je Konte.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()