Argentina eliminisala Brazil i oduzela im kartu za Pariz: Ništa od odbrane titule na Olimpijskim igrama

Paragvaj, bez zvučnih imena, plasiran kao najbolji

12.02.2024. 10:30
  • Podeli:
Lućano Gondou-65c9e1acdbed7.webp Foto: AP Photo/Matias Delacroix/Tanjug

Fudbaleri Brazila neće braniti olimpijsku titulu u Parizu jer su u nedelju izgubili sa 1:0 od regionalnog rivala Argentine.

U odlučujućoj olimpijskoj utakmici Južne Amerike, Lućano Gondou postigao je gol za reprezentaciju Argentine do 23 godine koju trenira Havijer Maskerano. On je u 78. minutu na stadionu "Brigido Irijarte" u Karakasu "primio" centaršut Valentina Barka i savladao golmana Mikaela.

Brazil je osvojio zlato u fudbalu na prethodnim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru i Tokiju.

Južnoameričke olimpijske kvalifikacije imaju još dva mesta u Parizu. Paragvaj je završio na vrhu tabele finalne grupne faze sa sedam bodova, u tri meča, posle pobede od 2:0 u nedelju protiv domaćina Venecuele.

Tim Paragvaja, koji nije imao zvezde poput Brazila i Argentine, je pobedio i tim Karaoka, pa obezbedio mesto za Francusku.

Argentina je turnir završila sa pet bodova, dva više od Brazila, koji je tek u završnoj fazi uspeo da pobedi Venecuelu.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()